در دفاع از خبرنگاری
?قبل از هرچیز میخواهم ذوقزدگی عمیقم را از دیدن این عکس http://goo.gl/Te4kVs در شبکههای اجتماعی ابراز کنم، بعد از شش ماه تلاش و پیگیری مستمر برای ثبت دقیق آراء از طریق انجام رایگیری الکترونیکی و همراهی ارزشمند رئیس و اعضای محترم شورای پنجم در انجام این نوع از رایگیری، بعد از شش ماه اصرار در مورد قرائت اسامی آراء موافق و مخالف در جلسه به صورت انتشار آشکار نتیجه رایگیری بر روی مانیتور بزرگ صحن شورا و نیز ثبت اسامی آراء موافق و مخالف در صورتجلسات و انتشار عمومی این صورتجلسات در سایت شورا (https://goo.gl/MPUApP) بالاخره رسید آن زمانی که تحقق اولین محور #شهرداری_تمام_شیشه_ای در مورد شفافیت آراء اعضای شورا کارکرد خودش را پیدا کرد (https://t.me/baharvin/243)، و در مورد مسالهای اختلافبرانگیز، آراء موافق و مخالف مورد پرسش افکار عمومی قرار گرفته است، امیدوارم این توجه عمومی به آراء موافق و مخالف و پرسشگری از اعضا در مورد آراءشان بیش از پیش افزایش یابد و از این طریق فرآیند شفافیتبخشی به آراء نمایندگان در همه نظامهای شورایی از جمله مجلس شورای اسلامی نیز به یک مطالبه عمومی و روندی نهادینه تبدیل کند.
? و اما در مورد رای مخالف به پشنهاد تخفیف ۹۰ درصدی طرح ترافیک به خبرنگاران؛ راستش برای من پیشنهاد این امتیاز به خبرنگاران محل شگفتی و پرسش بسیار بوده و هست. دقت کنیم که این امتیاز قرار است از میان همه شهروندان، تنها به تعداد محدودی از خبرنگاران و اصحاب رسانه اعطا شود. آیا ارایه چنین امتیازی به چندصد نفر از میان انبوه خبرنگاران متقاضی، میتواند به چیزی جز بده بستان بازنمایی رسانهای مثبت مدیریت شهری در ازای دریافت این امتیاز تبدیل شود؟ واقعا آن چندصد خبرنگار و اصحاب رسانهای که بخت برخورداری از این امتیاز را خواهند یافت، چطور میتوانند به نقد جدی مدیریت شهری بپردازند و آیا ممکن نیست که چنین امتیازی به ابزاری برای اعمال قدرت مدیریت شهری بر رسانهها تبدیل شود که این امتیاز را در ازای بازنمایی رسانهای مثبت به تعداد محدودی از خبرنگاران ارایه کند؟
?شگفتیام دوچندان میشود وقتی میبینم شهردار تهران و مدیریت شهری جدید در پایتخت، جسورانه و فداکارانه از یکی از مهمترین ابزارهای اعمال قدرتشان بر اقشار مختلف از جمله خبرنگاران به نفع حذف رانت و حق همه مردم بر شهر صرفنظر کردهاند اما اقشار مربوطه خود مصرانه به دنبال بازگرداندن این ابزار قدرت به مدیریت شهری هستند، در این بین مایه شگفتی و تاسف است که بخشی از خبرنگاران، قشری که قاعدتا باید در خط مقدم نقد قدرت بایستد، در صف اول بازگرداندن ابزار قدرت به مدیریت شهری صفآرایی کردهاند.
?روشن است که با اعطای تسهیلات حمل و نقل به خبرنگاران پرتردد که درآمدشان کفاف پوشش هزینههای ضروری تردد برای حرفهی شریفشان را نمیدهند موافقم. اما این تسهیلات را باید مدیران رسانهها یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدهند، نه شهرداری از جیب بودجه عمومی و به ضرر کاهش ترافیک. هستند اصنافی که حتی از روزنامهنگاران هم وضعیت اقتصادی ضعیفتری دارند و مجوز ورود به طرح کمک بزرگی به آنهاست ولی حتی برای آنها هم باید نهادهای مربوطه حمایت کنند، و نه شهرداری، تا با عدالت فراصنفی در مدیریت شهری سازگار باشد و شائبهی اعطای رانت و تسهیلات ویژه ایجاد نشود.
?فکر میکنم اعضای محترم شورا بر مبنای حسننظری که به حرفه شریف خبرنگاری داشتهاند و با نیت جبران بخش بسیار کوچکی از زحمات این قشر، با پیشنهاد تخفیف ۹۰ درصدی به خبرنگاران موافقت کردهاند اما خیلی وقتها نیات خیر ما به نتیجهای متضاد با نیت اولیه میانجامد و به نظرم تصویب این تخفیف ۹۰ درصدی یکی از این موارد است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
دوست دارید به بحث ملحق شوید؟Feel free to contribute!