انتشار عمومی مجوزهای فعالیت در شهر بیدار به همراه دلایل تایید یا رد تقاضای اصناف
بهاره آروین با بیان اینکه محدودیت صدور مجوز در فضای شهر بیدار ممکن است زمینه فساد و رانت ایجاد کند، اظهار داشت: ضروری است درجهت از بین بردن این زمینهها درخواستهای رسیده، دلایل تایید یا رد تقاضا و شناسنامههای صادرشده را به صورت عمومی منتشر کنیم.
بهاره آروین در دویست و شصت و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران با اشاره به بند (ج) ماده یک «لایحه برنامه تحقق شهر بیدار در تهران» گفت: در بند (ج) که مربوط به فعالیتهای مجاز شهر بیدار است، تنها خردهفروشیها، صنایع دستی و دستفروشیهای مجوزدار اجازه فعالیت گرفتهاند و به نظر میرسد تنها به اصناف و مشاغل سیار مجوز دادهایم. این در حالی است که فرض ما این بود که محدودیت فعالیت در شب برای اصناف برداشته شود و اصناف خود در این مورد تصمیم بگیرند.
وی افزود: هیچ ضرورتی ندارد ما تعیین کنیم که چه اصنافی مجوز فعالیت در محدوده شهر بیدار را داشته باشند؛ چراکه این برنامه سرزندگی و امنیت را برای شهر به ارمغان میآورد و شبمردگی را از بین میبرد. بنابراین پیشنهاد میکنم کلیه کسب و کارها، مراکز خدماتی و اصناف واقع در فضای شهر بیدار در زمره فعالیتهای مجاز قرار گیرند.
این پیشنهاد با ۸ رای موافق تصویب نشد.
آروین در ادامه بررسی این لایحه پیشنهاد دیگری درخصوص مورد سوم بند (ج) در ماده ۲ مطرح کرد و اظهار داشت: از آنجا که در بند (ج) ماده یک مقرر شده است تنها به برخی از فعالیتها مجوز دهیم، ضروری است درجهت از بین بردن زمینههای احتمالی فساد و جلوگیری از رانت، درخواستهای رسیده، دلایل تایید یا رد تقاضا و شناسنامههای صادرشده را برای عموم منتشر کنیم. بنابراین پیشنهاد میکنم این موضوع را به انتهای بند سوم قسمت (ج) ماده ۲ اضافه کنیم
این پیشنهاد با ۱۲ موافق به تصویب رسید.
این عضو شورای شهر تهران در ادامه پیشنهاد حذف تبصره یکم بند (ج) ماده ۲ را مطرح کرد و گفت: این تبصره میگوید سطح اجرایی با رعایت مقررات و ضوابط میتواند از طریق شراکت با بخش خصوصی و برگزاری مزایده عمومی و انتخاب پیمانکار برای بهرهبرداری از فضا اقدام کند.
آروین افزود: شهر بیدار معمولا در معابر شهر اجرا میشود و به نظر میرسد اینکه این فضا را مانند روزبازارها به مزایده بگذاریم درست نیست. بنابراین پیشنهاد میکنم این تبصره حذف شود.
پیشنهاد حذف تبصره یک با ۱۵ رای موافق به تصویب رسید.
وی در پیشنهادی دیگر درخصوص ماده ۴ این برنامه گفت: در این ماده فرایندی طولانی دیدهایم و مقرر شده است شهرداری ظرف یک ماه دستورالعمل نحوه فعالیت را در شورای راهبری به تصویب برساند و بعد تشکیل پنجره واحد دهد و آنگاه اقدام به صدور مجوز کند. اما از آنجا که هدف اصلی هماهنگی با نهادهای ذیربط است، پیشنهاد میکنم متن این ماده را تغییر دهیم تا سریعا وارد فاز اجرا شویم.
متن پیشنهادی آروین به شرح زیر بود:
شهرداری تهران موظف است ظرف مدت دو ماه از لازمالاجرا شدن این مصوبه، کلیه هماهنگیهای لازم را با نهادهای ذیربط انجام دهد؛ به نحوی که تمامی اصناف رسمی و دارای مجوز که در فضای شهر بیدار قرار دارند مجاز باشند به صورت شبانه نیز به ارائه خدمات و فروش محصولات بپردازند.
این پیشنهاد با ۱۳ رای موافق به تصویب رسید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
دوست دارید به بحث ملحق شوید؟Feel free to contribute!