واگذاری املاک شهرداری بدون ضمیمه شدن آیین‌نامه‌ای شفاف به زیان شهر و شهروندان است

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه واگذاری املاک شهرداری به اشخاص حقوقی باید بر مبنای قاعده و اصولی صورت گیرد گفت: اگر برای این کار آیین‌نامه‌ای تصویب نکنیم معلوم نیست در سال‌های بعد املاک شهر چگونه و در چه فرآیندی واگذار خواهند شد.
بهاره آروین در سیصدوششمین جلسه علنی شورای شهر تهران و در مخالفت با کلیات لایحه «تعیین تکلیف املاک و اموال غیرمنقول واگذارشده شهرداری به اشخاص حقیقی و حقوقی» گفت: البته من چندان امید ندارم دوستان با استدلال‌هایی که ارائه خواهم کرد قانع شوند اما اظهاراتم را برای ثبت در تاریخ ارائه می‌کنم.
عضو شورای شهر تهران در ادامه گفت: پیش از دوره پنجم شورای شهر تهران تعداد زیادی از املاک شهرداری بدون مجوز و به صورت غیرقانونی واگذار شده‌اند و ما باید به این تخلفات رسیدگی می‌کردیم و املاک شهر را بازپس می‌گرفتیم. تا آنجا که توان داشتیم در این زمینه پیگیری انجام داده‌ایم و واگذاری‌های غیرقانونی را بازپس گرفتیم و اکنون در این لایحه می‌خواهیم به حدود ۱۷۰ ملک مجوز واگذاری دهیم. این در حالی است که متاسفانه در این لایحه قاعده‌ای برای واگذاری این املاک نداریم.
وی ضمن طرح این سوال که این اقدام در ماه آخر چه دستاوردی برای شورا، شهرداری و شهروندان دارد، تاکید کرد: واگذاری املاک به سایر نهادها باید در تعامل موثر با آنها و معطوف به نفع شهر و شهروندان اتفاق بیفتد.

آروین افزود: وقتی طی چهار سال به ندرت به واگذاری املاک مجوز داده‌ایم، چه ضرورتی دارد در ماه آخر شورای پنجم ۱۷۰ ملک را به صورت یک‌جا و بدون هیچ اصل و قاعده‌ای واگذار کنیم؟
عضو شورای شهر تهران درخصوص واگذاری املاک مشمول بند ۶ ماده ۵۵ ادامه داد: متاسفانه در گزارش فعلی کمیسیون مشترک، اینکه براساس چه اصولی به واگذاری برخی از این املاک مجوز می‌دهیم و بر چه اساس به واگذاری برخی از آن‌ها مجوز نمی‌دهیم مشخص نیست. اما حداقل برای واگذاری‌های بعد از این، لازم است آیین‌نامه‌ای شفاف داشته باشیم.وی تاکید کرد: در جلسه کمیسیون مشترک مقرر شد آیین‌نامه‌ای برای این امر تدوین و آن را ضمیمه لایحه کنیم. ما در کمیته شفافیت برای تدوین آیین‌نامه یادشده کار زیادی انجام دادیم و به کمیسیون مشترک ارائه کردیم و کمیسیون مشترک نیز رای به ضمیمه شدن آیین‌نامه ارائه‌شده داد اما متاسفانه آیین‌نامه در خارج از جلسه حذف شد و پیش‌نویس لایحه بدون آیین‌نامه به صحن آمد.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: ما به کرّات به مصوبات شورا آیین‌نامه ضمیمه کرده‌ایم و این آیین‌نامه هم می‌تواند میراثی از شورای پنجم باشد. شهرداری با ضمیمه شدن آیین‌نامه مخالف است چراکه اختیارات این نهاد را در تدقیق فرآیند واگذاری املاک محدود می‌کند. آنچه در آیین‌نامه آمده تاکیدی بر لزوم شفافیت فرایند واگذاری‌هاست. اگر ما برای واگذاری‌ها به صورت فرایندی تصمیم نگیریم معلوم نیست در سال‌های بعد چه اتفاقاتی رخ دهد. خواهشم این است که آیین‌نامه به لایحه ضمیمه شود.
در ادامه کلیات این لایحه با ۱۷ رای موافق به تصویب رسید و پیشنهاد بهاره آروین مبنی بر ضمیمه شدن آیین‌نامه اجرایی نحوه واگذاری حق بهره‌برداری املاک ذیل بند ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری به لایحه با ۶ رای موافق تصویب نشد.
.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *